570 de pachete cu materiale de protecție împotriva COVID-19 au fost dăruite medicilor de familie din Arhiepiscopia Iașilor

5 Iunie 2020
Imagine

Imagine

Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul Pro Vita, a oferit încă 270 de pachete cu materiale de protecție împotriva epidemiei de coronavirus, medicilor de familie din județul Iași, prin intermediul Societății Naționale de Medicina Familiei, filiala Iași. Pentru această campanie Arhiepiscopia Iașilor a cheltuit suma de 11.000 de lei, obținuți din donațiile făcute pe site-ul fiideajutor.ro, iar o parte dintre materiale au fost obținute cu ajutorul Mitropoliei Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord.  

Această acțiune este o continuare a campaniei începute în luna aprilie, atunci când 300 de pachete ce conțineau măști de protecție și mănuși chirurgicale au fost distribuite medicilor de familie din județele Botoșani și Iași. Alături de materialele de protecție au fost dăruite și câte o carte de rugăciuni și o icoană cu Sfânta Parascheva spre folosul duhovnicesc. De asemenea, fiecare pachet a fost însoțit și de un mesaj al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan către doctori.

Această campanie s-a desfășurat în cadrul proiectului „Dar pentru copii” prin care Departamentul Pro Vita îmbunătățește situația materială a copiilor din familiile numeroase.

„Medicii de familie sunt cei care au grijă de copii și de familiile noastre atunci când avem probleme medicale. Este logic ca acum, în contextul pandemiei, să fim și noi alături de ei. Ei sunt cei care consultă zilnic pacienți cu diferite afecțiuni riscând să intre oricând în contact cu noul coronavirus. Am considerat că este important ca și noi să venim acum în sprijinul celor care au grijă de copiii noștri. După ce am distribuit primele 300 de pachete către medicii de familie am primit ca răspuns multe reacții pozitive. Mulți doctori au considerat că sunt foarte utile materialele primite, dar mai ales icoana Sfintei Parascheva și cartea de rugăciuni, care le este de folos duhovnicesc atunci când au nevoie”, a declarat pr. Dragoș Bălinișteanu, coordonator al proiectului Dar pentru copii.

Cei care doresc să susțină în continuare activitățile desfășurate împotriva epidemiei de coronavirus pot dona direct pe platforma fiideajutor.ro

Pr. Dragoș Bălinișteanu