Despre proiect

Departamentul Pro Vita susține în prezent, prin programul Sfântul Stelian, aproximativ 200 de familii care au peste 7 copii în întreținere, în județele Iași, Botoșani și Neamț. Le acordăm burse lunare de studiu copiilor cu rezultate școlare bune, organizăm întâlniri de vară pentru cei mici, oferim ajutor medical în cazurile deosebite și încercăm ca fiecare sărbătoare mare să vină cu masa îmbelșugată.

Toți părinții își doresc să asigure un viitor sigur și promițător copiilor lor, dar de multe ori au nevoie de puțin sprijin de la cei din jur pentru a-și îndeplini obiectivele. Prin proiectul „Dar pentru copii” ne propunem să oferim părinților din familiile pe care le avem în grijă o mână de ajutor, pentru a duce la bun sfârșit ceea ce și-au propus. Pe unii îi vom ajuta să își transforme spațiul improvizat în care locuiesc într-o casă adevărată, pe alții îi vom ajuta să își asigure căldura și lumina casei, iar pe alții să-și pregătească copii pentru școală.

Pe acest site se vor regăsi poveștile de viață ale acestor familii și vor fi înșiruite vise pe care speră ca într-o bună zi să le împlinească. Pune și tu o cărămidă la temelia unui vis!

De ce facem acest proiect?

  • Pentru a da familiilor numeroase șansa unui mediu propice pentru dezvoltarea copiilor;
  • Pentru a asigura nevoile cele mai de bază necesare unui trai decent pentru familiile cu mulți copii;
  • Pentru a arăta părinților care au mulți copii că înțelegem jertfa lor, că nu îi stigmatizăm și că îi susținem;
  • Pentru a întări comunitățile locale din care fac parte familiile cu mulți copii;
  • Pentru a încuraja eforturile de dezvoltare socială și economică ale familiilor cu mulți copii;
  • Pentru că Biserica conștientizează darul vieții, jertfa familiei și își îndeplinește rolul său de ocrotitor al celor care au nevoie de ajutor.