Campania pentru familia Pătrașcu s-a finalizat prin dăruirea unei lăzi frigorifice

10 Noiembrie 2020
Imagine

Imagine

Imagine

Sâmbătă, 7 octombrie familia Pătrașcu a primit o ladă frigorifică pentru conservarea alimentelor. 

Acest ajutor oferit reprezintă ultimul pas din campania socială organizată pentru cei 10 copii din familia Pătrașcu, începută în luna februarie. Cu ajutorul donatorilor a fost strânsă suma de 21.500 lei cu care s-a realizat izolarea casei, a finisajelor exterioare și a tencuielii decorative și construirea cerdacului de la intrare. Tot în această perioadă, familia a primit o văcuță, care le asigură laptele necesar pentru masa celor mici, și 10 m.c. de lemn de foc cu care va fi încălzită casa în care locuiesc cele douăsprezece suflete.

„Suntem în punctul final al campaniei pe care am făcut-o cu multă bucurie și entuziasm pentru familia Pătrașcu. Miza acestui proiect a fost de a asigura un mediu cât se poate de sigur, de sănătos și prietenos celor zece copii care locuiesc în această căsuță din satul Dumești. Părinții lor muncesc din greu pentru a asigura accesul la școală al copiilor și hrana lor zilnică. Cu greu reușesc să mai îmbunătățească mediul în care locuiesc și de aceea am cosniderat că au nevoie de o mână de ajutor. Dumnezeu a deschis inimile celor care le-au citit povestea și cu ajutorul binefăcătorilor am reușit să facem mai călduroasă, mai sigură și mai frumoasă casa în care cresc și se dezvoltă cei zece copii.” a declarat pr. Dragoș Bălinișteanu, coordonatorul proiectului „Dar pentru copii”.

Tot în cadrul proiectului „Dar pentru copii” copiii familiei Pătrașcu au avut parte în luna octombrie de o „tabără la ei acasă”. Câțiva animatori au venit în satul Dumești unde s-au jucat împreună cu cei mici.

În curând, pe site-ul proiectului, va fi publicat un film care va surprinde cât de mult s-a schimbat casa familiei de la începutul proiectului.

Proiectul „Dar pentru copii" nu este doar despre a construi case, ci și despre sprijinul de care au nevoie familiile cu mulți copii și despre cum putem face ca aceștia să crească frumos. Orice ajutor este de fapt o investiție în viitorul celor mici și un mod de a le spune că suntem alături de ei!" a declarat pr. Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita.

Proiectul „Dar pentru copii” reflectă grija pe care Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul Pro Vita o manifestă pentru familiile numeroase, fiind complementar cu toate celelalte proiecte desfășurate prin Programul „Sfântul Stelian” de solidaritate pentru familia cu mulți copii.

Mai multe detalii despre proiectul „Dar pentru copii” pot fi găsite pe site-ul proiectului darpentrucopii.ro sau pe pagina de facebook al acestuia: facebook.com/Darpentrucopii.

Mai multe detalii despre Programul „Sfântul Stelian” de solidaritate pentru familia cu mulți copii puteți găsi pe provitaiasi.ro

Dacă doriți în continuare să susțineți prin doanții proiectul „Dar pentru copii” o puteți face prin intermediul paginii https://darpentrucopii.ro/doneaza sau prin transfer bancar în conturile:

LEI: RO 08 CECE IS1030RON1014342, CEC Bank, sucursala Iași

EURO: RO 68 CECE IS10C1EUR1103231, Cod Swift: CECERO, CEC Bank, sucursala Iași

Titular cont: Mitropolia Moldovei și Bucovinei - Pro Vita

Pentru alte informații puteți contacta:

Tel: +40 745 317 555

Email: contact@darpentrucopii.ro