Casa familiei Baciu are un acoperiș nou

8 Iulie 2020
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Casa familiei Baciu are acum un acoperiș nou. Pentru că prin intermediul site-ului www.darpentrucopii.ro au fost strânse fondurile necesare, în ultima săptămână au fost cumpărate și transportate materialele, iar domnul Constantin, tatăl famiei a ridicat acoperișul nou. Pentru acest pas au fost strânși 20.200 de lei. Această lucrare are loc după ce, în luna mai, casa a fost extinsă cu o bucătărie și o baie.  

Familia Baciu a trecut prin mai multe momente dificile precum moartea unui copil, incendiera primei case în care au locuit și, în final, pierderea ei, după ce au fost păcăliți. După ce copiii au crescut și au început studiile la liceu sau la școlile profesionale, familiei i-a fost foarte greu să mai repare sau să extindă casa, concetrându-se pe educația copiilor.

Departamentul Pro Vita, din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a demarat o strângere de fonduri pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale familiei Baciu. „Mai întâi am ajutat la ridicarea băii și bucătăriei, iar acum a fost schimbat acoperișul. Urmează să strângem în continuare banii necesari pentru a finisa încăperile noi, atât pe interior cât și pe exterior și să le dotăm cu obiectele sanitare necesare. De asemenea, vrem să ajutăm familia să sape o fântână în apropierea casei și să facă o fosă septică. Vom putea spune atunci că acești copii locuiesc în condiții decente. Așteptăm momentul când toți cei zece copii vor avea loc să se reîntânească aici, acasă, alături de părinți” a declarat pr. Dragoș Bălinișteanu, coordonatorul proiectului „Dar pentru copii”.

Întreaga familie a contribuit la acest efort. Mama, împreună cu fetele cele mari au pregătit mâncarea în fiecare zi, iar băieții au ajutat la pregătirea materialelor. Până și cei mai mici au avut grijă să aducă apa de la fântână sau să facă curățenie.

„Pentru noi este foarte important că am primit acest ajutor. Soțul muncește toată ziua, iar eu sunt acasă cu copiii. Nu ne gândeam că vom mai reuși să renovăm foarte curând casa. În momentul de față, acolo unde învață copiii tot acolo și mănâncă, pentru că nu avem o bucătărie separată, iar prin acoperiș, prin unele locuri plouă” a povestit doamna Mariana.

Pentru a duce proiectul la bun sfârșit mai este nevoie de suma de 16.000 de lei. Cei care doresc să sprijine familia Baciu o pot face accesând rubrica Donează de pe acest site sau prin trasfer bancar în conturile:

LEI: RO 08 CECE IS1030RON1014342, CEC Bank, sucursala Iași
EURO: RO 68 CECE IS10C1EUR1103231, Cod Swift: CECERO, CEC Bank, sucursala Iași

Titular cont: Mitropolia Moldovei și Bucovinei - Pro Vita