Casa familiei Pătrașcu a fost sfințită

25 Noiembrie 2020
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Radu, Andreea și cei zece copii ai lor s-au bucurat marți, 24 noiembrie 2020, de binecuvântarea casei lor. Acest pas a încununat eforturile de finalizare a casei în care locuiesc, în cadrul proiectului „Dar pentru copii”, desfășurat de Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Slujba a fost oficiată de Arhim. Nicodim Petre, consilier al Sectorului de Misiune, care a transmis gândurile Înaltpreasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, despre frumusețea și importanța familiei și a nașterii de prunci, în contextul acestor vremuri tulburi și pline de deznădejde.

„Ajutorul acordat prin intermediul familiilor numeroase este un gest de încurajare pentru că știm cât de greu este ca acești părinți să asigure tot ceea ce este necesar pentru zece copii. Prin proiectele Departamentului Pro Vita dorim să le transmitem că nu sunt singuri și că nașterea copiilor vine cu binecuvâtările de la Dumnezeu” a spus pr. Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita.

Prin proiectul „Dar pentru copii” familia Pătrașcu s-a bucurat de ajutorul primit pentru finalizarea casei, prin finisarea pereților, izolarea, tencuirea lor și construirea cerdacului de la intrare. Pe lângă aceste lucrări familia a mai primit 10 metri cubi de lemn de foc pentru a face față anotimpului rece și o văcuță care oferă laptele celor mici.

Pr. Paroh Vasile Plăcintă a afirmat faptul că familia Pătrașcu este o familie vrednică și merită aceste daruri pentru că părinții sunt muncitori, iar copii sunt nelipsiți de la biserică, participând atât la slujbe, dar și atunci când este nevoie de ajutor în diferite lucrări gospodărești.  

Proiectul „Dar pentru copii” reflectă grija pe care Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul Pro Vita o manifestă pentru familiile numeroase, fiind complementar cu toate celelalte proiecte desfășurate prin Programul „Sfântul Stelian” de solidaritate pentru familia cu mulți copii.

Mai multe detalii despre proiectul „Dar pentru copii” pot fi găsite pe site-ul proiectului darpentrucopii.ro sau pe pagina de facebook al acestuia: facebook.com/Darpentrucopii.

Mai multe detalii despre Programul „Sfântul Stelian” de solidaritate pentru familia cu mulți copii puteți găsi pe provitaiasi.ro

Dacă doriți în continuare să susțineți prin doanții proiectul „Dar pentru copii” o puteți face prin intermediul paginii https://darpentrucopii.ro/doneaza sau prin transfer bancar în conturile:

LEI: RO 08 CECE IS1030RON1014342, CEC Bank, sucursala Iași

EURO: RO 68 CECE IS10C1EUR1103231, Cod Swift: CECERO, CEC Bank, sucursala Iași

Titular cont: Mitropolia Moldovei și Bucovinei - Pro Vita

Pentru alte informații puteți contacta:

Tel: +40 745 317 555

Email: contact@darpentrucopii.ro