Constantin – tatăl care muncește în fiecare zi de la 4.30 pentru viitorul copiilor lui!

25 Februarie 2020
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Domnul Constantin nu așteaptă de la nimeni nimic. Muncește. În fiecare zi de la 4.15. Pentru copii. Singurul regret este faptul că nu e acasă și Ionuț-Alin, fiul care, în urmă cu cinci ani, s-a dus în Ceruri în urma unui tragic accident. 

Constantin, tatăl din echipa familiei Baciu, lucrează în construcții. În fiecare dimineață se trezește la ora 4 fără câteva minute pentru ca la și un sfert să plece spre Iași. Am fost ieri să vorbim cu el, să-i dăm vestea cea mare: că am strâns de la prietenii proiectului „Dar pentru copii” banii cu care să începem să construim baia și bucătăria pe care copiii de acasă speră atât de mult să le vadă ridicate! A primit vestea cu bucurie. Mai are de lucrat pe șantier două săptămâni, după care va sta acasă și se va apuca de treabă. I-am spus: „Vă pricepeți foarte bine la ceea ce faceți aici, pe șantier. În curând o să facem ca și căsuța dumneavoastră să fie cum trebuie”. Mi-a răspuns îngândurat, dar mulțumit: „Părinte! Puteam de mult timp să am o casă ca asta la care lucrez aici, dar am ales să mă ocup de copii, să muncesc pentru ei, să-i realizez, să le dau un viitor”. S-a bucurat de căsuța pe care a preluat-o de la bunicul lui și pe care s-a străduit să o extindă și să o cârpească în timpul în care nu a fost pe șantier. M-am gândit în acel moment la câte case frumoase, înalte, fățuite nu stau goale, cu proprietarii lor tânjind după copiii care au plecat sau poate care nu au fost niciodată.

Domnul Constantin nu așteaptă de la nimeni nimic. Muncește. În fiecare zi de la 4.15. Pentru copii. Singurul regret este faptul că nu e acasă și Ionuț-Alin, fiul care, în urmă cu cinci ani, s-a dus în Ceruri în urma unui tragic accident. Ar fi vrut să se bucure și el de roadele muncii lui.

Pentru aceste motive considerăm că echipa familiei Baciu merită să fie ajutată, iar domnul Constantin nu trebuie să fie singur încercând să ofere un viitor decent copiilor. Peste două săptămâni începem construcția băii și a bucătăriei, însă imediat după terminarea lor va fi nevoie să refacem tot acoperișul casei prin care, în prezent, plouă.

Vă invităm să fiți în continuare alături de noi! Donații pentru echipa familiei Baciu se pot face aici: https://darpentrucopii.ro/doneaza?pid=21.