Departamentul Pro Vita și Departamentul Tabere au adus bucurie în sufletul copiilor din proiectul „Dar pentru copii”!

5 Octombrie 2020
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Departamentul Pro Vita a organizat la sfârșitul săptămânii trecute mai multe activități dedicate copiilor din familiile beneficiare din proiectul „Dar pentru copii”.

Aceste activități au fost organizate prin colaborarea dintre Departamentul Pro Vita și Departamentul Tabere ale Sectorului de Misiunii.

Voluntarii s-au întâlnit vineri, 2 octombrie, cu copiii familiei Pătrașcu și prietenii lor din satul Dumești. Au petrecut împreună cu aceștia o după amiază plină de jocuri, cântece și voie bună. Sâmbătă, 3 octombrie, a fost rândul copiilor familiei Baciu, din satul Tufeștii de Sus.

„Prin proiectul „Dar pentru copii” nu ne propunem doar să construim case sau să aducem apa curentă în casa familiilor beneficiare, ci mai important este să aducem bucuria, încrederea și veselia în sufletele copiilor.” a declarat pr. Dragoș Bălinișteanu, coordonatorul proiectului „Dar pentru copii”.

Copii au învățat jocuri noi și au mărturisit că prin acestea au reușit să se cunoască mai bine între ei.

"De 6 ani de când sunt eu aici paroh, copiii nu au mai fost niciodată strânși în cerc atât la figurat cât și la propriu, cum au fost azi. Până acum nimeni nu a venit ca să-i adune la un loc și să facă astfel de activități cu ei. " a spus pr. Dorel Pavăl, paroh al parohiei Tufeștii de Sus.

Și pentru voluntari întâlnirea cu copiii din cadrul proiectului „Dar pentru copii” a fost deosebită.

"Rețeta perfectă pentru o zi perfectă este o mâna de copii, soare, jocuri, bucurie și multe zâmbete. Cuvintele nu sunt suficiente pentru a descrie sentimentele ce m-au încercat în această zi. Aș avea un sfat pentru cei cei ce locuiesc în orașe. Mergeți, măcar o dată la câteva luni, într-un sat și jucați-vă cu copilașii de acolo. Vă veți da seama de un lucru: Veșnicia chiar s-a născut la sat și, aș mai adăuga eu, bucuria de a trăi." a declarat Bianca, voluntar al Departamentului Tabere.

Prin proiectul „Dar pentru copii” Departamentul Pro Vita urmărește îmbunătățirea condițiilor în care cresc copiii din familiile numeroase, renovând spațiul în care aceștia locuiesc și organizând activități care să le aducă un plus de dezvoltare sufletească.

În continuare, cei care doresc să ajute acești copii pot face donații direct pe site-ul www.darpentrucopii.ro sau în conturile:

LEI: RO 08 CECE IS1030RON1014342, CEC Bank, sucursala Iași
EURO: RO 68 CECE IS10C1EUR1103231, Cod Swift: CECERO, CEC Bank, sucursala Iași
Titular cont: Mitropolia Moldovei și Bucovinei - Pro Vita