Însemnările unui copil dintr-o Românie pe care nu o cunoaștem (detalii proiect)

13 Ianuarie 2020
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Donează dacă vrei să dai o mână de ajutor pentru a ridica mai repede casa lui Iulian! Pune și tu o cărămidă la temelia unui vis!

Iulian are 10 ani și locuiește împreună cu părinții săi și alți șase frați într-o încăpere modestă, improvizată care poate fi numită cu greu locuință. Tatăl muncește foarte mult, fiind plecat mai toată ziua de acasă, iar mama încearcă să îngrijească cum știe mai bine cele 9 suflețele din căsuța dărăpănată. În ciuda dificultăților cu care se confruntă părinții, copiii încearcă să învețe cât mai bine sperând că într-o bună zi, ajungând oameni mari, să poată mulțumi părinților pentru că i-au născut, i-au crescut, i-au îngrijit cum au putut mai bine. Nu au vise prea mari, dar speră că într-o zi vor avea o casă mai mare, o mașină de spălat, o bucătărie adevărată.  

Petru și Daniela s-au hotărât să împlinească acest vis al copiilor și au început demersurile pentru construcția unei case mai mari, care să oferă siguranță și intimitate copiilor lor, cu camere în care ei să-și facă temele în condiții decente și nu în ultimul rând să le ofere posibilitatea unui viitor ordonat și promițător.

Noi ne-am gândit să le fim alături și să-i ajutăm în demersul lor. Darul pentru copii este o locuință nouă, construită de la zero, cu două camere, o cameră de zi, bucătărie și baie, spații care îl vor ajuta pe Iulian și frații lui să se dezvolte normal. Partenerii noștri de la S.C. Pro Casa ne-au făcut cadou planul unei locuințe de 82 m.p. a cărei construcții se ridică la aproximativ 175.000 de lei (Fundația – 70.000 lei, suprastructura (zidărie și schelet acoperiș) – 61.250 lei, Finisaje – 43.750 lei). Aceste sume sunt estimative, iar la aceste sume se mai adaugă și cheltuielile pentru obținerea avizelor și autorizației de construcție (aprox. 2.000 lei).

Donează dacă vrei să dai o mână de ajutor pentru a ridica mai repede casa lui Iulian! Pune și tu o cărămidă la temelia unui vis!