Proiectul Dar pentru Copii se implică în sprijinirea medicilor de familie cu materiale de protecție sanitară

28 Martie 2020

Proiectul Dar pentru copii (www.darpentrucopii.ro), desfășurat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul Pro Vita, lansează împreună cu grupul de inițiativă VIVID din Piatra Neamț, campania „Împreună pentru medicii de familie” ce se va desfășura în perioada imediat următoare, în contextul epidemiei de COVID 19, în județele Iași, Botoșani și Neamț.

Scopul campaniei este de a oferi medicilor de familie pachete cu echipamente de protecție, precum: măști de protecție, combinezoane, halate, viziere, mănuși sterile, dezinfectant pentru mâini și suprafețe. Costul estimativ al unui pachet este de 70 lei.

„Este în logica proiectului Dar pentru copii să ajutăm și să protejăm familiile numeroase. Cu atât mai mult, în această perioadă greu încercată, considerăm că suntem datori sa îi sprijinim și noi pe cei care, la rândul lor, se îngrijesc de familiile cu mulți copii și nu numai. Adică  pe medicii de familie. Ei sunt pe front, în prima linie. Ei pot intra in contact direct cu oameni infectați cu virusul COVID 19 si nu dispun de mijloace de protecție suficiente. Costul total al acestui proiect este de 60900 lei, iar prin contribuția arhiepiscopiei noastre beneficiem deja de suma de 28000 lei. Asta înseamnă că putem ajunge acum doar la jumătate dintre medicii de familie prezenți în cele trei județe. De aceea, avem nevoie de ajutorul oamenilor inimoși pentru a realiza acest proiect. În județele Iași, Botoșani și Neamț sunt aproximativ 870 de medici de familie. Unii au primit ajutor, însă majoritatea sunt încă neprotejați în fața epidemiei care lovește și țara noastră. De aceea, am publicat pe site-ul nostru, www.darpentrucopii.ro, o nouă secțiune unde oricine dorește și este sensibilizat de situația medicilor de familie poate dona. Cred cu tărie că împreună putem ajuta medicii de familie de care fiecare dintre noi avem atâta nevoie!”, a declarat Pr. Dragoș Bălinișteanu, responsabil campanie.

Platformă donații pentru sprijinirea MEDICILOR DE FAMILIE:

  • Campania „Împreună pentru medicii de familie” - www.darpentrucopii.ro
  • Date de contact: Pr. Dragoș Bălinișteanu - 0745317555

Donații Online:

Cont LEI: RO08CECEIS1030RON1014342

CONT Euro: RO68CECEIS10C1EUR1103231

Titular: Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Cod Swift: CECERO

Detalii plată: : MEDICI DE FAMILIE