Sfântul Stelian a binecuvântat casa familiei Baciu

27 Noiembrie 2020
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Joi, 26 noiembrie, în ziua Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, casa familiei Baciu a fost sfințită și binecuvântată. Acest eveniment a marcat finalizarea lucrărilor propuse în cadrul proiectului „Dar pentru copii”.

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Pr. Arhim. Nicodim Ptere, consilier al Sectorului de Misiune, delgat din partea Înaltpreasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Pr. Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita, Pr. Dragoș Bălinișteanu, coordonator al proiectului „Dar pentru copii” și pr. Dorel Pavăl, paroh al parohiei Tufeștii de Sus.

La finalul slujbei pr. Radu Brînză a evocat importanța deosebită a săvârșirii acestei slujbe chiar în ziua de sărbătorire a Sfântului Stelian, cel care este ocrotitorul copiilor, dar și patronul spiritual al Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii, desfășurat de Departamentul Pro Vita.

La începutul anului au fost începute lucrări de consolidare și completare a casei în care locuiește fam. Baciu. A fost construită o baie și o bucătărie, schimbat acoperișul, au fost făcute lucrări de finisare și tencuire a pereților, au fost schimbate ușile și ferestrele, a fost făcută o fântână și o fosă septică și s-a realizat racordarea la apă. Toate aceste lucrări au costat 56.120 lei, sumă strânsă cu ajutorul celor care au donat prin intermediul site-ului www.darpentrucopii.ro.

Proiectul „Dar pentru copii” reflectă grija pe care Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul Pro Vita o manifestă pentru familiile numeroase, fiind complementar cu toate celelalte proiecte desfășurate prin Programul „Sfântul Stelian” de solidaritate pentru familia cu mulți copii.

Mai multe detalii despre proiectul „Dar pentru copii” pot fi găsite pe site-ul proiectului www.darpentrucopii.ro sau pe pagina de facebook al acestuia: facebook.com/Darpentrucopii.

Mai multe detalii despre Programul „Sfântul Stelian” de solidaritate pentru familia cu mulți copii puteți găsi pe www.provitaiasi.ro

Dacă doriți în continuare să susțineți prin doanții proiectul „Dar pentru copii” o puteți face prin intermediul paginii https://darpentrucopii.ro/doneaza sau prin transfer bancar în conturile:

LEI: RO 08 CECE IS1030RON1014342, CEC Bank, sucursala Iași

EURO: RO 68 CECE IS10C1EUR1103231, Cod Swift: CECERO, CEC Bank, sucursala Iași

Titular cont: Mitropolia Moldovei și Bucovinei - Pro Vita

Pentru alte informații puteți contacta:

Tel: +40 745 317 555

Email: contact@darpentrucopii.ro