Un copil plecat la Ceruri, frate a 10 copii de nota 10!

23 Decembrie 2020

10 copii sunt astăzi în familia Cârtițe din Costești. Din păcate, cel mai mare dintre frați, Costeluș, le zâmbește celorlalți dintr-o fotografie și din dreptul crucii de peste drum. Viața lui sfârșită mult prea devreme, înainte de a trece în clasa a II-a, a însemnat, însă, un îndemn la viață pentru părinții săi.

Fiica cea mare, Andreea, are 18 ani și a terminat școala profesională la Târgu Frumos. De curând s-a angajat în domeniul confecțiilor. Adrian are 17 ani și-l ajută pe tatăl lui la stână. Bogdan e în clasa a 8-a, Sidonia într-a 7-a, iar Ionela într-a 6-a. Ionuț e în clasa 4-a, Daria într-a 2-a. La grădiniță sunt Iustina-Georgiana și Alexandru Daniel. Alintată Chivuța, mezina familiei, Mihaela-Parascheva a împlinit de curând un an.

Din casa ridicată acum 20 de ani se mai folosește o cameră, care se încălzește câte o jumătate de oră cu un calorifer electric. Aici doarme uneori Andreea, sora cea mare. Aici fac orele online, cu haina de iarnă pe ele, Sidonia și Ionela.

Nu doar Sidonia, ci și Ionela este elevă de nota 10. Ambele fete primesc, din acest an școlar,bursă oferită de Pro Vita, departamentul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, prin programul de susținere la studii. Banii aceștia, neașteptați,dar atât de necesari, fac traiul mai accesibil și viitorul un pic mai vesel.

Copiii din familia Cârtițe sunt atât de frumoși, de buni,de educați, de mulțumiți cu ceea ce au – încât, cu siguranță, merită mai mult! Merită să le împlinim vise pe care ei nici nu îndrăznesc să le aibă. Merită o baie în casă și o fosă. Iar casa lor merită un acoperiș schimbat, izolație exterioară – dar și amenajări interioare. Toate acestea reprezintă cheltuieli pe care mama și tatăl poate că și le-ar fi permis, de-a lungul vremii, dacă nu ar fi investit în educație. Dar tocmai pentru că le-a păsat de școală – merită ajutați. Premiați! Merită să le aducem zâmbetul pe buze!

Împreună, în… dar pentru copii, facem visele să devină realitate!